Werkwijze

Bij ZOUT Ontwerphuis staat u centraal in onze aanpak.

Wij bieden een full-service interieurontwerp, waarbij we nauw samenwerken met de opdrachtgever. Onze aanpak is volledig op maat gemaakt, afgestemd op uw wensen en de specifieke kenmerken van elke locatie. Onze focus ligt daarbij op het bereiken van de perfecte harmonie, waardoor we telkens unieke ontwerpen leveren die de verwachtingen overtreffen en kwaliteit op topniveau garanderen.

Door grondig inzicht te krijgen in uw levensstijl, waarden en omgeving, geven we elk ontwerp een op maat gemaakte invulling en een unieke identiteit. We hechten waarde aan persoonlijke bezittingen en voegen daarmee een emotionele diepte toe aan onze ontwerpen. Op deze manier vertalen we niet alleen uw wensen naar de werkelijkheid, maar zorgen we er ook voor dat de werk- of leefomgevingen zowel comfortabel zijn als moeiteloos aanvoelen.

Het proces
Gaat u met ZOUT samenwerken, dan doorlopen we vijf verschillende fases om u te begeleiden naar het gewenste eindresultaat.

Fase 1 Ontwerp
Fase 1 is de ontwerpfase. We beginnen met een uitgebreide intake waarin we dieper op uw wensen ingaan. In deze fase gaan we aan de slag met moodboards, maar ook met een uitgebreide vragenlijst om uw wensen goed in kaart te brengen. Op deze manier leren we uw stijl en wensen écht kennen.

Na het inventariseren van alle wensen ontvouwt zich een ruimteplan. Hiermee wordt een eerste Schetswontwerp in 3D zwart-wit ontworpen. Daarna gaan we twee dagen samen op pad waarbij we u meenemen in de wereld van interieurarchitectuur. Tijdens deze dagen gaan we shoppen voor de “hardware” van de woning. Denk hierbij aan houten vloeren, sanitair, tegels, natuursteen en verlichting. Alle materialen en keuzes uit deze shopdagen worden vervolgens in de schets verwerkt waardoor we de zwart-wit schets om kunnen zetten naar 3D in kleur. Hiermee komt het huis, inclusief texturen en kleuren, echt tot leven!

Fase 2 Technisch ontwerp
Zodra het huis volledig naar uw wens is vormgegeven, gaan we aan de slag met het Technisch ontwerp. Denk hierbij onder andere aan het vloerenplan, het verlichtingsplan, interieurbouwonderdelen, wandaanzichten en sanitair. Het 3D huis uit de vorige fase wordt terug gebracht naar een 2D bouwontwerp waarin bouwpartners alle details, zoals aansluitingen en apparatuur, kunnen ontdekken. Dit is nodig zodat bouwpartners goed begrijpen hoe alles gemaakt moet worden. Met deze tekeningen kunnen offertes opgevraagd worden om tot een begroting te komen.

Fase 3 Los meubilair en stoffering
In fase drie gaan we opnieuw shoppen! Dit keer gaan we langs bij twee meubelzaken om u onder te dompelen in de wereld van meubilair en stoffering. Tijdens deze dag combineren we uw smaak met onze kennis en de gemaakte moodboards. Wij laten u zien waar de kwaliteitsverschillen in zitten en waar wij op letten bij bijvoorbeeld het uitzoeken van een bank. Zo selecteren we samen de mooiste en kwalitatief best passende meubels. Een stylist uit de woonwinkel helpt met het adviseren en stelt na deze dag op basis van de gekozen spullen een meubilairplan samen dat helemaal is afgestemd op uw woning.

Fase 4 Offerten & Afbouwplanning
In fase 4 is het tijd om prijzen op te vragen. Na ontvangst van de offertes vergelijken we de offerten van bijvoorbeeld interieurbouwers zodat we de juiste vergelijking in prijs kunnen maken. Vervolgens gieten we dit in een begroting. Door deze begroting komt alles samen en hiermee kunnen we vaststellen of we binnen het budget blijven. Waar nodig kunnen we op dit moment bijschaven.
Wanneer de begroting past bij het budget, kunnen we de opdracht aan diverse partijen gaan verstrekken. Ook inventariseren wij de benodigde tijd die de verschillende partijen nodig hebben om het werk te realiseren. Met deze informatie wordt de afbouwplanning opgeleverd.

Fase 5 Esthetische Bouwbegeleiding
In fase 5 gaan alle partijen aan de slag! Een fantastische fase waarin het ontwerp stap voor stap realiteit wordt. Deze fase is erg intensief en daarom staan wij ook in deze fase aan uw zijde. Zo wonen we bouwmeetings bij, coördineren we de afbouwpartners en controleren we het geleverde werk zoals de houten vloer, de plaatsing van de interieurbouw, het stucwerk etc. Door onze jarenlange ervaring weten wij waar we op moeten letten, helpen we u inzicht geven in de opleveringen van de verschillende specialisten die in uw huis aan het werk zijn en kunnen we deze specialisten bijsturen waar nodig.

Samenwerken?
Bent u geïnteresseerd in een persoonlijke kennismaking?
Neem dan contact met ons op via jeff@zoutontwerpt.nl of +31 (0)13 207 38 88.